top of page

LETNÝ WORKSHOP ZA HRANICE S HUDBOU TI PRINÁŠA ATMOSFÉRU ZAHRANIČNÝCH HUDOBNÝCH ŠKÔL

Venuješ sa hudbe? Posuň svoje schopnosti na ďalší level!



Bratislava 1. júna 2021: Sú mladí, motivovaní a svoje skúsenosti zo štúdia a učenia na prestížnych zahraničných školách pravidelne prinášajú na Slovensko. O.z. Za hranice s hudbou už po piatykrát organizuje rovnomenný letný hudobný workshop zameraný na súčasné hudobné žánre ako jazz, pop či elektronická hudba, ktorý ti pomôže rozviť tvoje hudobné vedomosti a zručnosti.

Posledný júlový týždeň na Teba čaká program plný prednášok, diskusií a intenzívnych kurzov rôznych úrovní. Naučíš sa počúvať harmóniu skladby, rozoznávať akordy a ich funkcie, ale aj to, ako ich použiť pri kompozícii. Dozvieš sa ako správne cvičiť, ale aj ako si napísať vlastnú pieseň. Keďže hudba nie je len o teórii, nebudú chýbať ani hra v kapele či jam sessions, na ktorých si potrénuješ svoje improvizačné schopnosti i tímovú prácu. Čo je však najdôležitejšie, spoznáš kopu zaujímavých, rovnako naladených ľudí a získaš nezabudnuteľné zážitky. A to všetko v príjemnom prostredí kaštieľa v Ivanke pri Dunaji.

Aby to celé nevyšlo navnivoč, a aby si mohol svojim rodičom, známym aj kamarátom ukázať ako ťa týždeň plný hudby a tvorivej práce v komunite inšpiratívnych ľudí posunul, so svojou kapelou zahráte dve skladby, ktoré si počas workshopu spolu s lektormi nacvičíte.

Skupinu lektorov aj tento rok doplnia zvučné mená z oblasti hudby. Medzi nimi Ela Tolstová z kapely Tolstoys či Katja Thalerová, ktorá sa stará o to, aby o kvalitnej slovenskej hudbe vedeli aj v zahraničí. Spoločne ti priblížia, ako funguje hudobný manažment a ako ho využiť vo svoj prospech. O svoje skúsenosti sa s tebou podelí aj špeciálny zahraničný hosť, britský saxofonista Sam Knight, s ktorým budeš môcť absolvovať aj individuálnu hodinu.

„Jednotlivé hodiny vedieme kreatívnym a inovatívnym spôsobom, aby sme v mladých na Slovensku vzbudili záujem o aktívne hudobné vzdelávanie, povzbudili ich v sebarealizácií a objavovaniu hudobných štýlov, a aby sme im pomohli prekonávať ich vlastné limity,“ hovorí jedna zo zakladateliek projektu Ester Wiesnerová.

Ak aj ty patríš medzi nadšených hudobníkov, máš od 13 do 25 rokov a chceš sa posúvať vpred, Za hranice s hudbou: letný workshop 2021 je práve pre teba. Neotáľaj dlho, prihlásiť sa môžeš do 25. júna.

O.z. Za hranice s hudbou organizuje okrem letného workshopu aj viaceré aktivity počas roka ako napr. jednodňové hudobné workshopy na zaujímavé témy, online facebookové „mini masterclasses“, jam sessions, koncerty v domove dôchodcov či spoločné stretnutia účastníkov, lektorov a priateľov o.z. pre vytváranie a udržiavanie podporujúcej hudobnej komunity.

Aktivity organizácie Za hranice s hudbou môžete sledovať na sociálnych sieťach ako Facebook či Instagram. Kontakt a bližšie informácie nájdete na www.zahraniceshudbou.sk.

Svoje vedomosti a skúsenosti ti odovzdajú lektori:

Ester Wiesnerová - spev

Mária Reháková – priečna flauta

Lenka Molčányiová – saxofón, zobcová flauta

Tibor Feledi - klavír

Michal Šelep – kontrabas, basgitara

Jakub Valíček – bicie

Tomáš Lukáč – gitara


Letný workshop 2021 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


bottom of page